Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

Vind hier de lekkerste restaurants van Porto!

Laatste update: 22 januari 2023  ◦  17 juli 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  9122 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Dit zijn de 10 beste restaurants van Porto!

Porto, Portugal. Een droom voor velen. De Portugese cultuur, architectuur, de fenomenale wijn Port en het fantastische eten zorgen ervoor dat jij helemaal hoteldebotel wordt van werken in Porto. Deze blog is jouw persoonlijke gids voor de beste en lekkerste restaurants in Porto. Lees snel verder!

MUU Steakhouse

Wie houdt nou niet van een lekkere sappige steak? Precies, (bijna) iedereen! Voor de beste biefstuk moet je bij het MUU Steakhouse in Porto zijn. Maar we hebben ons laten vertellen dat de T-bone daar ook verrukkelijk is! De steakhouse is ietwat prijzig, maar één van de beste restaurants in Porto. Daarnaast doen ze echt hun best om het je naar het zin te maken! Ook voor de vegetariërs onder ons is er keuze en hebben ze verschillende opties voor veganisten! Win-Win!

Viva Creative Kitchen

Viva Creative Kitchen is een klein top tentje waar je heerlijke gerechten kunt krijgen voor weinig geld. Het restaurant heeft een open keuken waardoor jij voor je neus kunt zien hoe je gerecht klaar wordt gemaakt. Onder het genot van een lekker wijntje kun jij nauwlettend in de gaten houden hoe je gemarineerde zalm, mosselen of tonijntartaar op je bord terecht komt! De eigenaren van het restaurant zijn super vriendelijk en zijn gepassioneerd in wat ze doen en dat merk je aan alles! 

Gion

Houd jij van sushi? Dan heb jij even mazzel. Gion is dé plek waar jij een heerlijke Japanse maaltijd kunt scoren. De vis is van topkwaliteit en wordt vaak diezelfde dag nog gevangen. Niet alleen de vis, maar alle andere gerechten op de menukaart zijn echt om je vingers bij af te likken! Probeer ook zeker eens de Japanse pannenkoek en thank us later! Er hangt een hele romantische sfeer, het is er sfeervol en de service is top wat maakt dat jij hier elke week terug wilt komen!

Werken in Porto

Curb (oftewel: stoeprand)

Klein maar fijn is de juiste omschrijving van Curb. Dit is niet de tent waar je komt voor een prijzig culinair hoogstandje, maar wel voor een lekkere goede burger! Geen desserts of andere gekkigheden, gewoon een lekkere burger met wat friet. Want bij Curb weten ze wel hoe ze een lekkere burger moeten bereiden en dat voor nog geen 5 EUR. Ook de vegetarische burgers zijn om je handen bij af te likken! Het is een klein schattig tentje, waardoor het snel vol is, wees dus op tijd #burgerlicious

Rua Tapas & Music Bar

Rua serveert by far de lekkerste tapas van heel Porto en daarnaast is er iedere avond live muziek! Na een dag hard werken in Porto kun jij onder het genot van lekkere tapas gerechten en een welverdiende cocktail (want deze zijn erg goed hier) genieten van de muziek en van de gezelligheid! Ben jij meer een dessertliefhebber? No problemo! Bij Rua serveren ze ook de lekkerste nagerechten. Oreo met witte chocolade, of wat dacht je van cheesecake met passievruchten? Dat klinkt als muziek in de oren, toch?

Bacchus Vini

Je kunt Porto niet verlaten als je niet een echte portwijn hebt geproefd! Want oh my... wat is deze wijn lekker. Wanneer jij gaat werken in Porto, ga dan zeker een bezoekje wagen aan Bacchus Vini. Deze Portugese wijnbar heeft een leuk en klein terras met uitzicht op de rivier. Natuurlijk mag ook een lekker stukje kaas en vele soorten vleeswaren niet ontbreken! De bediening weet overigens ontzettend veel van de verschillende soorten portwijn, dus laat je zeker adviseren!

Da Mattia Pizzeria Italiana

Ook de pizzaliefhebbers zullen zich helemaal thuis voelen in Porto. De Portugese stad heeft onwijs veel goede Italiaanse restaurants, waaronder de Da Mattia Pizzeria Italiana! Het restaurant ligt iets buiten het centrum, maar wanneer je een hap neemt van een pizza ben je allang vergeten dat je er even voor moest reizen! Gezellig personeel en goedkope goede pizza's: een gouden combinatie voor een lekker gevulde maag. Schrijf deze maar op in je agenda, want deze wil je absoluut niet missen wanneer je gaat werken in Porto.

Frida Cocina Mestiza

Hola! Houd je van Mexicaans eten? Muy bien! Bezoek het knusse Frida Cocina Mestiza restaurant en verwen jezelf. Scoor hier een klassieke zelfgemaakte Mexicaanse Taco in combinatie met een echte Tequila! Onze tip: reserveer vooraf, want anders loop je de kans tegemoet dat het volgeboekt is!  

Dama Pe de Cabra

Go Local! Authenticiteit zit in het DNA van Dama Pe de Cabra. Vers gemaakte schotels, diverse soorten brood en de Portugese Vinho Verde maken jou helemaal verliefd op dit café/restaurant! De supervriendelijke bediening vertelt jou met alle liefde alles wat je moet weten over de streekproducten. Genieten met volle teugen doe je hier! 

Tripadvisor
Al eens in Porto geweest of heb je er zelfs gewoond en gewerkt en heb je aanvullingen en aanraders? Laat het ons zeker weten! Dit kan in de reacties. Natuurlijk is dit maar een kleine selectie van de lekkerste en leukste restaurants van Porto. Via Tripadvisor kun jij vele beoordelingen en ervaringen teruglezen van alle andere restaurants van Porto! Zo kun jij zelf je lijstje samenstellen waar je absoluut eens geweest moet zijn wanneer jij gaat werken in Porto


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in