Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

Deel 1: De 20 mooiste plekken op de wereld!

Laatste update: 3 maart 2023  ◦  14 augustus 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  5 minutes leestijd
De top 20 mooiste plekken op de wereld!

Wij konden eigenlijk helemaal geen keuze maken, want natuurlijk zijn er nog wel honderden mooie plekken in de wereld op te noemen, maar toch hebben we een lijstje samen weten te stellen. Lees snel verder en kom er achter welke 10 plekken volgens ons in de top 20 thuis horen!

1. Lake Moraine in Canada

Het Moraine meer is één van de meest mooie gebieden van de Canadese Rocky Mountains. Het water van het meer heeft zo’n mooie turkoois kleur (Google of Instagram dit maar eens). Het meer wordt omgeven door bergen, watervallen en rotshopen wat bijna een onwerkelijke uitzicht geef. Ga aan de rand van het meer zitten, adem de heerlijke berglucht in en geniet van een adembenemend uitzicht! Je kunt de omgeving ook gaan verkennen door te gaan kanoën op het meer of te wandelen rondom het meer. Het is een adembenemende plek dat zeker een indruk bij je achter laat. 

2. Ha Long Bay in Vietnam

In Ha Long Bay, in het noorden van Vietnam, vind je 2000 grote rotsen die uit de zee steken. Vele vissersbootjes varen er tussendoor wat een heel mooi gezicht geeft! Verken Ha Long Bay door middel van een cruise door de baai en ga kajakken door de baai heen. Door te kajakken kun je op veel plekken komen waar je met een boot niet kunt komen, zoals afgeschermde meren die je alleen kunt bereiken via grotten. Het water in Halong Bay is prachtig en heeft een hele mooie blauwe kleur! Honderden foto's maken is niet overbodig! 

3. De Taj Mahal in India

Het wereldberoemde Taj Mahal in India is een immens grote mausoleum en wordt gezien als een ode aan de liefde. Meer dan 20.000 mensen hebben geholpen aan de opbouw van dit prachtige bouwwerk en het is zelfs één van de zeven wereldwonderen en het staat daarnaast op de UNESCO werelderfgoedlijst! De Taj Mahal is gemaakt van jade, marmer, koraal en kristal en deze materialen komen uit verschillende landen als Afghanistan, Rusland, China, Tibet, etc. We willen je adviseren om de Taj Mahal te bezoeken tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Het is dan vanzelfsprekend wel erg druk, dus wees er net iets eerder zodat je een goed plekje kunt zoeken om de beste foto’s te schieten! Ook kun je de Taj Mahal bezoeken tijdens de Full Moon nights (twee dagen voor, tijdens en twee dagen na volle maan) 

4. Vatnajökull National Park in IJsland

Het park dat maar liefst 15.000 km2 groot is (en daarmee bijna 15% van het land in beslag neemt) is een prachtig park waar ontzettend veel te doen en te zien is! Je kunt je beter afvragen wat je er niet kunt doen. Ga wandelen, quid rijden, maak gletsjer hikes en boottochten, verken het park middels een sneeuwscooter of middels een husky tocht. Bezoek daarnaast de vele watervallen, gletsjers en ijsbergen die bestaan uit allerlei verschillende kleurencombinaties. Vooral de gletsjers zijn er in allerlei tinten blauw en turquoise. Vele prachtige foto’s kun je hier maken! ❄️

5. Ayers Rock in Australie (Uluru)

Ben je in Australië? Sla de grote rode rots in het midden van het land zeker niet over! Naast de welbekende kangaroo staat de Uluru ook symbool voor Australië. De rots is heilig voor de eerste bewoners van het land oftewel de aboriginals! De gigantische rots met een omtrek van 3.6 kilometer verandert gedurende de dag van kleur, van geel naar oranje en is op z'n mooist bij zonsopgang en zonsondergang omdat dan de rots door de zon bloedrood is. Het kost wat tijd en moeite om er te komen, maar dan heb je ook wat! Vanaf Adelaide is het rond de 1600 kilometer rijden en vanaf Darwin is het zo’n 1400 kilometer rijden. Je kunt er ook heen vliegen vanaf de grote steden in Australië! 

6. De Algarve in Portugal

Het meest zuidelijke provincie van Portugal, oftewel de Algarve is natuurlijk bekend om de maar liefst 200 kilometer lange kustlijn vol goudgele prachtige stranden, fel gekleurde klif rotsen en schattige baaitjes. Huur een auto, rijd langs de lange kustlijn en maak de meest prachtige kiekjes! Vooral de kust tussen Faro en Albufeira is ontzettend mooi! 

7. Chefchaouen in Marokko

In het noorden van Marokko ligt het kleine charmante bergstadje Chefchaouen. Het is één van de meest gefotografeerde plekjes in Marokko doordat het bekend staat als de blauwe stad. Niet zo gek ook als jij je bedenkt dat alle huizen, balkons, vazen, trappen (noem het maar op) blauw zijn geschilderd. Dat levert vele Instagram-waardige kiekjes op! Verdwalen doe je er snel want herkenningspunten heb je er niet! 

8. Baikalmeer in Rusland

Het Baikalmeer is het hele jaar door prachtig, maar vooral in de winter wanneer het kwik daalt naar -30 graden en het meer is bevroren. Brokken ijs komen door de druk van het ijs omhoog waardoor er scheuren ontstaan en je prachtige methaangas bellen ziet. Vele fotografen komen er ieder jaar op af, want het ziet er echt waanzinnig mooi uit! Wist je dat het meer het oudste en diepste meer ter wereld is? Het is op sommige plekken meer dan 1,5 kilometer diep en in de winter ligt er een ijslaag over het meer van twee meter. Je kunt er dus gerust met de auto overheen rijden! 

9. Nagano in Japan

De hele provincie Nagano in Japan is ontzettend mooi en heeft vele bezienswaardigheden, maar de Jigokudani Monkey Park is wel heel uniek! Je vindt hier wilde apen die baden in de natuurlijke warmwaterbronnen van het park. De apen komen hier om de koude winter door te komen. De apen springen in het water, sluiten hun ogen en genieten van de warmte. Een super leuk gezicht wat je eens in je leven gezien moet hebben! 

10. Grand Canyon National Park in United States

In het noorden van Amerika in de staat Arizona ligt De Grand Canyon van maar liefst twee miljard jaar oud. De Grand Canyon is een brede en diepe kloof van 435 kilometer lang en tussen de 15 en 29 kilometer breed. Sta je aan de ene kant van de Canyon dan kun je zelfs de andere kant van de Canyon zien liggen. Dit heeft allemaal te maken met dat de luchtvochtigheid in dit gebied zo laag is dat de lichtabsorptie laag is en je dus kilometers ver kunt kijken! De Grand Canyon is roodachtig gestreept en deze kleuren komen helemaal tot zijn recht tijdens zonsopgang en zonsondergang. Ook dit park staat wederom op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Nog meer ideeën? We horen het graag!


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in