Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

De 6 beste spaartips om op avontuur te gaan!

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  12 oktober 2020 door Foto van Marit Marit  ◦  2007 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
De 6 beste spaartips om op avontuur te gaan!

Als je gaat wonen en werken in het buitenland wil je natuurlijk goed voorbereid zijn, zodat je straks optimaal van jouw avontuur geniet. Bij vertrek is het daarom fijn om van tevoren al wat geld achter de hand te hebben. Het salaris van de eerste maand ontvang je namelijk pas in de tweede maand. Het opzetten van een spaarplan is een handige manier om voor vertrek je persoonlijke geldzaken in kaart te brengen. Zo hoef jij bij de start van je nieuwe uitdaging geen zorgen te maken over geld, hoef je geen activiteit te missen en kun je direct beginnen met het inkopen van de leukste souvenirs. In deze blog delen wij 6 tips om zo snel en efficiënt mogelijk te sparen!

5 Trustpilot-sterren Review van

Alleen maar lof voor het team…

Alleen maar lof voor het team 'grenzelooswerk'. Zeer professioneel en vriendelijk. Jassine Sounni ..lees meer

29 september 2020

1. Maak een spaardoel

Wanneer jij gaat wonen en werken in het buitenland wil je natuurlijk genoeg spaargeld meenemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan én je extra kunt genieten. Het is handig om van tevoren alvast te bepalen met welk bedrag jij op reis wilt. Wanneer je tijdens je voorbereiding een goed spaardoel vaststelt, heb je iets om naartoe te werken en weet je wat je maandelijks apart moet leggen om dit doel te bereiken. Wat ook helpt, is visualiseren. Maak in Excel een spaarmeter met formules en kleuren of teken een tracker waarop jij maandelijks inkleurt hoeveel van het totaalbedrag je hebt gespaard. Zo zie je precies wanneer je op de helft van het doel bent. Je doel visualiseren is een extra motivatie om het bedrag dat je in gedachten hebt te bereiken. Begin een aantal maanden van tevoren met het bepalen van jouw spaardoel. Zo weet je waar je naartoe werkt en geef je jezelf genoeg ruimte om dit doel te realiseren.

2. Alle kleine beetjes helpen

Sparen voor een groot doel kan soms best lastig zijn. Hoe zorg je voor een haalbare spaarflow? En wat doe je als jouw telefoon onverwachts kapot gaat en je een nieuwe moet kopen? Houd in gedachten dat alle kleine beetjes helpen en dat elke euro jou dichter bij jouw spaardoel brengt. Elke week 5 EUR is bijvoorbeeld al 260 EUR op jaarbasis. Is je portemonnee loodzwaar? Of stop jij alle muntstukken in jouw broekzak? Koop dan eens een leuke (het oog wil ook wat) spaarpot. Stop al je kleingeld in je nieuwe spaarvriend en maak deze pas open wanneer jouw avontuur écht van start gaat. Extra tip: koop er eentje die je moet breken. Zo kun je de verleiding makkelijker weerstaan om toch die ene euro eruit te halen. ;)

3. Schrijf automatisch geld af naar je spaarrekening

Automatisch sparen is helemaal van deze tijd! Zo kun je bij de Rabobank een digitale spaarpot aanmaken en bij de ING zelfs punten verzamelen door te sparen. Met deze punten kun je handige producten kopen of kortingen krijgen. Door automatisch geld af te schrijven naar je spaarrekening, heb jij bijna niet door dat jij een enorme financiële buffer aan het opbouwen bent. Tip: stel de opdracht in op dezelfde dag dat jij je salaris ontvangt. Zo heb je direct wat weggezet voor jouw nieuwe avontuur en hoef je hier aan het einde van de maand geen rekening meer mee te houden. Wanneer het geld op een spaarrekening staat, ben je minder snel geneigd om het eraf te halen. Twee vliegen in één klap! Voor de echte diehards is het ook een optie om een spaarrekening te openen bij een bank met de hoogste spaarrente. Weer een extra beloning en motivatie om te sparen!

4. Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Ligt je kast nog vol met oude studieboeken, heb je kleding die je niet meer draagt of ligt er nog een oude laptop op zolder? Verkoop deze spullen online voor een leuke prijs. Plan een middag in en neem lekker de tijd om alle spullen uit te zoeken. Waarschijnlijk kom je ook nog oude fotoboeken tegen of zelfs dingen waar je het bestaan niet eens van wist. Hoe leuk is dat?! Creëer ruimte en verdien tegelijkertijd een extra zakcentje. Een goed platform die je hiervoor kunt gebruiken is Marktplaats of zelfs Facebook.

5. Gun jezelf een keer wat

Sparen is natuurlijk een leuke ‘sport’ om actief mee bezig te zijn, maar wees niet te streng voor jezelf, want dan gaat de fun eraf. Om jezelf te blijven motiveren, kun je jezelf bijvoorbeeld belonen als je een bepaald percentage van jouw spaardoel hebt bereikt. Zie het als een soort mini-doel. Een leuk voorbeeld hiervan is jezelf een lekkere lunch met je vriendinnen gunnen zodra jij op een kwart van je spaardoel bent. Zo blijft sparen leuk en geniet je extra van die momenten!

6. Zoek een leuke (bij)baan

Om de spaarflow erin te houden, kun je ervoor kiezen om een (extra) (bij)baan te nemen. Werk je momenteel fulltime en heb je eigenlijk geen tijd om extra te werken? Er zijn veel manieren om eenvoudig (online) geld te verdienen. Vul op een vrije avond een paar uur enquêtes in en sparen maar! Veel bedrijven zijn erg benieuwd hoe jij een merk ervaart. In ruil voor jouw antwoorden ontvang je cadeaubonnen of geld. Een leuke en makkelijke manier om toch wat extra geld te verdienen!

Weet jij nóg een leuke spaartip? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in